Veroudering en Well-aging

Met rimpelvorming en huidverslapping worden we allemaal geconfronteerd, ze horen bij het natuurlijk en onomwendbaar verouderingsproces. Tegenwoordig worden mensen steeds ouder, blijven langer actief en willen daarom er fris en ontspannen blijven uitzien. De ogen spelen een grote rol in de esthetiek van het gelaat. Een frisse en open blik is de beste garantie voor het behoud van een jeugdige uitstraling. Het is niet de bedoeling om elke rimpel te bestrijden maar met enkele kleine gerichte ingrepen kunnen we zorgen voor een mooi resultaat.

Dynamische of mimiek-rimpels treden enkel op (zijn enkel zichtbaar) bij beweging van de gezichtsspieren. Zo’n rimpels kunnen soms al op jonge leeftijd zichtbaar zijn ( bvb fronsrimpel). Deze rimpels verdwijnen of verminderen in aantal en diepte door een behandeling met BTX.

Statische rimpels zijn rimpels die altijd zichtbaar zijn in de huid ook al zijn de gezichtsspieren ontspannen. Ze ontstaan door een combinatie van toegenomen activiteit van een bepaalde spier en afname van collageen en elastine. Ze nemen toe met de leeftijd zowel in aantal als in diepe. Om een verbetering of vervaging te bekomen kunnen zo’n rimpels van binnenuit opgevuld worden met fillers.

Rimpelontspanners

Historiek

Lang voor de cosmetische toepassing, gebruikten oogartsen Botulinum toxine voor het behandelen van spasmen rond de ogen.

Het anti-rimpel effect van BTX werd toevallig ontdekt door een vrouwelijke oogarts in 1987. Ze merkte op dat in de behandelde zones niet alleen de spiertrekkingen maar ook de rimpels verdwenen en dat haar patiënten hier uiteraard blij mee waren. Samen met haar echtgenoot, een huidarts, werden de eerste esthetische behandelingen uitgevoerd en enkele jaren later kende het product een wereldwijd succes.

BTX

Om een uitgeruste blik en een frisse uitstraling te herstellen kunnen de gelaatsspiertjes tussen de wenkbrauwen, langs de ogen en in het voorhoofd worden onstpannen door injecties met rimpelontspanners. Botuline toxine A is een spierontspanner en mag enkel door een arts geïnjecteerd worden. In onze praktijk worden enkel veilige en in België geregistreerde merken gebruikt. De merknamen mogen op deze website niet vermeld worden. Botuline toxine A wordt verkocht als poeder in een flesje en wordt voor gebruik door de arts opgelost in steriel fysiologisch water. De hoeveelheid die ingespoten wordt in elke spier wordt uitgedrukt in eenheden. Voor elke zone wordt het aantal eenheden voorgeschreven door de fabrikant. Het gaat hier dan over standaard behandelingen. In onze praktijk worden de gebruikte eenheden individueel aangepast aan de patiënt en zullen we trachten om bij elke patiënt met zo weinig mogelijk eenheden een natuurlijk en mooi resultaat te bekomen. Het effect van de behandeling is maximaal na 2 weken en is uitgewerkt tussen de 3 en 6 maanden.