Soft surgery of Plexr

Plexr (Plasma Exeresis) is een relatief nieuwe techniek en werd geintroduceerd in België in 2017. De technniek is internationaal gepatenteerd en wordt wereldwijd een tiental jaren toegepast. Het is een zeer veilige techniek en onderging grondige klinische studies. De behandeling met Plexr is vooral geschikt om de huid van verrimpelde bovenste en onderste oogleden te verjongen. In vele gevallen kan ook een liftend effect bekomen worden, maar zeker niet in dezelfde mate als bij klassieke chirurgie.

Wat is Plexr?

Door interactie met de huid wordt “plasma” geproduceerd ( als gevolg van ionisatie van gasmoleculen). De oppervlakkige huidlaag wordt “gesublimeerd” of eenvoudiger gezegd verdampt (in gas veranderd). De huid wordt heel precies en puntgewijs behandeld, weliswaar zonder direct contact. Telkens wordt een klein korstje achtergelaten. De huid krimpt en wordt vervolgens aangespannen.

Hoe wordt de behandeling uitgevoerd?

Na verdoving met een vette zalf en ontsmetting van de huid, worden in de zone met overtollige huid talrijke plasmapuntjes aangebracht. Het aantal van die puntjes en het patroon dat hierdoor onstaat varieert afhankelijk van het huidoverschot, de fysionomie,en het gewenste resultaat. Meestal zal een behandeling voldoende zijn maar omwille van de voorgenoemde factoren kunnen in sommige gevallen meerdere sessies nodig zijn. De hersteltijd na een behandeling is meestal kort. De eerste week zullen de oogleden wat gezwollen zijn. De plasmapuntjes veranderen in kleine korstjes die tussen de 4 en 7 dagen afvallen. Onder de korstjes zal een nieuwe jonge huid, roze van kleur ontstaan. Die huid moet goed beschermd worden tegen UV stralen. Volledige normalisatie van de huidskleur mag na 2-3 maanden verwacht worden.